3. 12. 2020.

J. C. Reed - Predaj se ljubavi (Surrender Your Love #1)

J.C. Reed - Predaj se ljubavi

U izdanju Mozaik knjiga.  


Prvo što mi je skrenulo pažnju je naslovnica koja je, iako je crna, baš lepa, privlačna i obećava svašta 🔥 Zatim sam pročitala opis i odmah pomislila kako će ovo biti nešto kao ‘Moj muškarac’ od Jodi Ellen Malpas, a kako ja obožavam tu priču, moram priznati da sam imala očekivanja i možda sam tu pogrešila.

Uspešan, predivan biznismen Jett Mayfield zapošljava Brooke Stewart, mladu agenticu za prodaju nekretnina da radi kao njegova lična asisentkinja. Takođe joj nudi i USSIP (ugovor o sporazumnom seksu i poverljivosti) kao neku vrstu veze bez obaveza, jer među njima frckaju iskre od prvog susreta. Naravno, problem sa takvim ‘vezama’ je to što se na kraju nekako emocije uvek umešaju, kao što se dešava i ovde. Sad to treba biti taj uzbudljiv deo, zar ne?

Zaista sam želela da mi se svidi ova priča, zaista.

Brooke kao da ima podvojenu ličnost, u jednom trenu je odlučna, odgovorna cura a već u sledećem postaje tako podvodljiva da mi je došlo da je par puta pošteno protresem da se dozove pameti. Posebno mi je upadalo u oči kad je imala unutrašnje monologe i ponavljala sebi kako je odgovorna, jaka itd, a već u sledećem trenu izlazi sa drugaricom i svaki put se vraća pijana kući. Svaki put. Pola knjige je bila pijana više nego trezna. Sa obzirom na događaje u njenoj prošlosti, koje neću otkrivati, pomislili bi da će barem zbog toga postati odgovornija osoba, ali ne. Neki postupci su tako besmisleni. 
Njena drugarica, cimerka Sylvie je bespotrebna kao lik u celoj knjizi. Nema nikakvu bitnu ulogu. Samo kao da je ubačena da autorka ima materijala da razvuče priču.

Što se tiče Jetta, nemam osećaj da smo upoznali njegov lik dovoljno dobro da išta zaključimo. Bogat, zgodan, arogantan, tajanstven, izbegava emotivne veze...iako zvuči kao kliše, verujem da u njegovoj prošlosti ima neka priča koja može da izvuče čitav serijal ako se dobro obradi.

Kraj knjige je mnogima bio iznenađenje, meni nije. Nekako sam sumnjala o čemu je reč, te nisam bila šokirana uopšte, ali Jett me uspeo malo iznenaditi. Pred kraj ima njegov POV koji me je zaintigrao i zbog toga sam spomenula da verujem da njegova priča može da izvuče prosek serijalu.

Nastavke ne nameravam čitati, možda promenim mišljenje za mesec, dva.

Da sam čitala ovaj serijal pre ‘Pedeset nijansi’, ‘Moj muškarac’ i sličnih serijala, verovatno bih dala 5 zvezdica.. te samo zbog te činjenice dala sam ovom delu tri zvezdice.

4. 9. 2020.

Tamara Kučan - Made in Beograd (Beograđanka #2)

 
U izdanju Urban Art.  

“Tako je to sa nezavršenim pričama, koje vreme završi.”

Nastavak romana ‘Beograđanka’.
Stiže nam i taj 13.7. Susret sa Stevanom. Samo što ovaj put oboje imaju nekoga.

“Kakav god da je Nemanja…, Može da bude i najgori. I kreten. I kompleks. Nemanja je uvek bio tu. Jednostavno, tu je. A Stevanu sam samo to tražila. Da bude tu. Nikada nije mogao.”

Sve ispočetka. Pavle. Stevan pokazuje svoje pravo lice. Premija. Mr. Invisible. Mr.Pevač. Sastanci, opijanja, splavovi, seks. Na snimanju spota za Mr. Pevača upoznaje Martina, šminkera koji je ubeđuje da postane model.
Opet Stevan. Opet razočarenje.

“Zašto jednostavno ne može da bude kao nekada? Zašto ne može da bude bolje? Zašto smo postali takvi idioti? Zašto dozvoljavamo drugima da nas menjaju?”

“Stevan je... Mač sa dve oštrice. Koliko sreće toliko i tuge; ali ta sreća sa njim nije poput onih običnih sreća. Sa njim čovek poleti, nauči da leti i zakuca se. U govna.”

“Koliko je puta dovoljno da udarimo glavom? Koliko je puta potrebno da ispadnemo ovce, da bismo najzad prestali da ponavljamo greške?”

Paolo. Dva puta razveden, dvoje dece. Vlasnik agencije iz Milana. Dok čeka da se papiri srede upada u šemu sa Davidom, fudbalerom. Odlazi u Milano, snima dva spota, upoznaje nove likove. Opet Beograd. Opet Stevan. Opet razočarenje. Opet Milano. Šema sa starijim fudbalerom, koji ispada psiho. Beograd. Izdaja. Anja i Stevan.

“Kad najviše boli, najtiše plačemo.”

“Ljudi se ne poštuju onda kada ih gubiš, već ih gubiš onda kada ih ne poštuješ. Kada izađem, obriši moj broj. Dakle, zbogom, a toliko je puta moglo biti dobro jutro.”

“Čudno je to, imamo sve elemente za jedan romantičan happy end. Imamo zaplet, imamo pljusak, kišu, glavnu ulicu i gomilu ljudi. Šteta samo što je ovo život.”

"Kako su mogli? Kako su oboje imali snage da mi to urade? On, koji se kune u mene. Ona koja je bila moja drugarica godinama. Nije on bio sa tamo nekom iz mog razreda. Nije ona bila sa tamo nekim mojim bivšim. On se ljubio sa Anjom, onom devojkom sa kojom sam bila godinama nerazdvojna, ona se ljubila sa Stevanom, onim Stevanom o kome zna svaku sitnicu, svaku moju sreću i tugu zbog njega. "

Paolo je uvek uz nju, da je uteši, da je nasmeje. Beograd, Milano, Beograd. Petar. Milano. Noć sa Paolom. Snimanja u Parizu. Noći pune suza. Milano. Prvi susret sa Paolom nakon one noći koje su proveli zajedno. Razočaranje. Beograd. ‘Gospodin’. Milano. Veza sa Paolom. Ljubav! ♥
Stevan odlazi za Čikago.

“Zar je potrebno da neko ode da bismo shvatili neke stvari?”

“Kada se ljubav završi ostaju samo uspomene. Ostaje samo priča, napisana. Kada ljubav počinje, poput prazne knjige je. Gomila belih listova i samo od nas zavisi šta će tu biti napisano.”