2. 3. 2017.

Lisa Kleypas - Jedne strasne zime (Wallflowers #3)


U izdanju Mozaik knjiga.

Evangeline Jenner mogla bi se izuzetno obogatiti domogne li se očeve ostavštine. No, kako bi se prvo oslobodila stege svoje beskrupulozne rodbine, odlučuje se obratiti zloglasnom vikontu St. Vincentu s nečuvenom ponudom: ponudom za sklapanje braka! Sebastian pak slovi za opasnog zavodnika i trideset sekundi u njegovom društvu svaku damu dovodi na zao glas. Ipak, ta fascinantna djeva pojavljuje se bez pratnje na njegovom pragu nudeći mu se za udaju. Kao aristokrat s istančanim okom za lijepo, zna da Evie ne predstavlja tako loš izbor. No, njezina ponuda nije bezuvjetna: nakon prve bračne noći više neće voditi ljubav! Odlučna je nikad ne postati još jedna u nizu onih kojima je taj vatreni libertinac slomio srce, a to znači ili da će se on jednostavno morati više potruditi kako bi je zaveo… ili joj se predati cijelim srcem i prvi put istinski nekoga zavoljeti!



Jedne strasne zime je klasik sa razlogom. Treća knjiga serijala o mimozama Lise Kleypas donosi nam priču o klasičnom razvratniku i devojci koju niko ne zove na ples, priču koja je jednostavno predivna. 


Razvratnik, Sebastian St. Vincent je neverovatna ličnost. Autorka je uradila sjajan posao napravivši od njega - zloglasnog raspuštenika koji je bio negativac u drugoj knjizi serijala, divnog heroja.  Preobražaj je spor, realan i tako neverovatan. Njegovo sporo, lagano zaljubljivanje u Evie čini ovu knjigu jednom od mojih omiljenih za sva vremena. 

"Muška je taština ranjivija nego što misliš. Mi plahost vrlo lako zamjenjujemo za hladnoću, a šutnju za ravnodušnost."
Evie je jedna od mimoza, ali ne i bespomoćna idiotkinja. Neverovatno je snažna i za razliku od sličnih priča, u ovoj je Evie ta koja prilazi razvratniku. Pretprpela je mnoge okrutnosti u životu i to je od nje stvorilo jaku ličnost. Njena snaga je ono što privlači Sebastiana.

"..tajne međusobne privlačnosti nije uvijek moguće pojasniti logikom i da se ponekad dvije duše mogu zbližiti zahvaljujući vlastitoj ranjivosti."

Nemam ništa negativno da kažem o ovoj priči. Autorkina sposobnost za stvaranje ovakvih složenih likova je razlog za to što je ona neverovatan pisac.
 Od srca preporučujem ovu knjigu. 
Može se čitati samostalno i iako bi bilo preporučljivo radi boljeg razumevanja priče prvo pročitati prethodne delove, to nije potrebno.

"U posljednje sam vrijeme toliko prokleto rastresen da više nisam sposoban donijeti ikakvu odluku! Nisam u stanju razmišljati svojom glavom! Želudac mi je neprestano u grču, a u prsima osjećam pritisak i kad god te vidim kako razgovaraš s nekim muškarcem ili kako se nekome smiješiš, hvata me suluda ljubomora! Ne mogu tako živjeti..." Zastao je i s nevjericom se zagledao u nju. "Dovraga, Evie, zašto se opet smiješiš?" "Ništa", odvratila je obuzdavajući osmijeh. "Jednostavno... zvuči kao da mi pokušavaš reći da me voliš."


Нема коментара:

Постави коментар