25. 5. 2016.

Eloisa James - Četiri noći sa vojvodom (Desperate Duchesses by the Numbers #2)


Eloisa James - Četiri noći sa vojvodom

U izdanju Vulkan izdavaštvo.



 „Štaviše, ne bih se udala ni za jednog od vas, čak ni iz očajanja! Pa ni da ste jedini muškarci u Engleskoj!“

U 15-oj godini, Emilija "Mija" Gvendolin Karington se zaljubila u Evandera Septimusa Brodi, budućeg vojvodu Pindar. Kad ljubavna pesma koju je Mija napisala Vanderu postane javna, Mija je ponižena reakcijama Vandera i njegovih prijatelja. Mija se tad zaklela da se ne bi udala za Vandera ni da je on poslednji muškarac u Engleskoj. Trinaest godina kasnije, Mija je očajna i odlučuje da uceni Vandera da se oženi njom. Vander pristaje, ali odlučuje da će provesti samo četiri noći godišnje u krevetu sa svojom ženom - i to tek kad ga ona bude molila. Ono što Vander ne zna je da Mija ima tajnu zašto želi brak sa Vanderom i to nema nikakve veze sa njenom željom da provede život sa njim. I poslednje što Vander očekuje je da bi on mogao biti jedini koji će moliti za četiri noći.


Ne želim da otkrivam puno. Knjiga počinje prilično neprijatnom i tužnom scenom za Miju. Ona je žena koja na kraju ne veruje da će imati svoj srećan kraj zbog svog izgleda. Vanderovo odbacivanje nje kad joj je bilo petnaest stvorilo je u njoj duboke ožiljke. Iako se ona zaklela da mu nikad neće oprostiti, ipak je očigledna istina da ona nije prestala da ga voli. Ona zapravo ne planira pravi brak sa Vanderom, jer ne veruje da ga je dostojna. Volela sam je kao heroinu. Jaka, odlučna i ranjiva. Odmah sam se povezala sa njom i zabavljala me njena snaga i odlučnost da ne povredi Vandera iako ga je ucenjivala. 

Vander je divan. Obožavala sam ga u "Očajne vojvotkinje" i ovde je neodoljiv. Dok ga Mija ucenjuje, čini se da se baš i ne bori. Njegovi prijatelji su mu ponudili izlaz ali se on ipak oženio Mijom. Vander pogrešno veruje da ona želi da se uda za njega jer ga jako voli i zapanjen je kad shvati da je pogrešio. Arogantan je i neodoljivo sladak. 


Odnos između Mije i Vandera je sladak i romantičan, a ponekad i smešan i tragičan. Eloiza Džejms ima tu neverovatnu sposobnost da napravi likove koji su komplikovani i duhoviti, ali ne i glupi. Ovo je priča o dvoje ljudi koji su oduvek stvoreni jedno za drugo i koju su prošli dug put da se pronađu.

Zavolela sam ovu knjigu na prvo čitanje i sigurna sam da ću je ponovo i ponovo čitati.

Нема коментара:

Постави коментар