21. 6. 2016.

Sandra Braun - Kad padnu maske

U izdanju Vulkan izdavaštvo.

Doktorka Emori Šarbono je cenjeni pedijatar u Atlanti i organizatiorka dobrotvorne trke za prikupljanje sredstava koja počinje za nekoliko nedelja. Ona je odlučna da učestvuje u maratonu, ali zbog prošlogodišnje povrede desnog stopala ne može da trenira kao pre. Njoj je zaista potrebno da poboljša svoju igru da bi bila što pre spremna za početak trke. Imajući to u vidu, ona je odlučila da ode u planine Severne Karoline da pretrči neke staze. To bi trebalo da joj pomogne da poveća svoju izdržljivost i proveri koliko joj je stopalo spremno,

Sestra na prijemu reče: "Doktor Džejms me je zamolio da vam kažem da se čuvate medveda."
Emori se nasmeja. "Da li njihovi pacijenti znaju da su to samo dva klovna? Reci im da sam ih pozdravila,"
"Hoću. Lepo se istrčite."
"Hvala. Vidimo se u ponedeljak."

Njen suprug, Džef, je savetnik za investicije. On uopšte nije srećan što ona planira da učini nešto tako rizično, ali kao obično, ne uspeva da je odgovori od toga. Džef ne razume zašto se ona toliko trudi kad je bogata i ne mora da se bilo kome dokazuje. Koja je poenta? Njegova tačka gledišta kad se ona sperma za put, dovodi do toga da oni imaju još jednu besmislenu raspravu o tome. Emori odbija da odustane, tako da on stoji po strani dok ona odlazi sama na put.


On (Džef) reče: "Da li sam bar zaradio jedan poen što sam poželeo da te ispratim?"
"Zavisi."
"Od čega?"
"Od toga da li se nadaš da ćeš me odgovoriti da idem." Uzdahnuo je i okrenuo se, a ona (Emori) reče: "To sam i mislila."
"Emori..."
"Trebalo je da ostaneš čitav dan i sve posvršavaš u kancelariji. Jer ja idem, Džefe. U stvari, čak i da nisam za sutra planirala da pretrčim ovu razdaljinu, ipak bih želela da budem malo sama..."

Nakon dobro prospavane noći u malom planinskom gradiću, Emori se rano sledećeg jutra sprema da krene sa početnog mesta koje je odredila. To je hladno, oštro jutro i  ona ohrabruje sebe da se zaputi u ove više visine.  Tu su samo ona i planine u tom trenutku, a planine je neće obeshrabiti. Ona ide sjajno na početku, ali onda stopalo počinje da joj pravi probleme. Bez obzira na to, onda ide dalje. Onda odjednom oseti strašan bol u glavi, a odmah zatim ništa osim crnila.

Da se bol prihvati, da se kroz njega prođe i on prevaziđe, to je bilo pitanje tvrdoglavosti i discipline. Njoj su rekli da poseduje obe ove osobine. I to u izobilju. Skoro do defekta. Ali upravo za to služi sve naporno vežbanje. Ona to može. Ona to mora.

Nastavi dalje, Emori. Pomeri tu nogu ispred one druge. Pojedi razdaljinu metar po metar. 
Koliko još ima?
Bože, molim te da nema još mnogo.
Osokoljena odlučnošću i strahom od poraza, pojačala je ritam.

Kad se Emori probudi, ona je u tuđem krevetu, nalazi se u nepoznatom okruženju i tu je čovek koji je gleda. Način na koji je boli glava govori joj da ima potres mozga, što je dovoljno loše, ali kako je dospela ovde i ko je taj muškarac koji je navodno drži zarobljenom? Kako ona može da pobegne od njega kad jedva može da ostane fokusirana i budna? Ako je ona nešto, to je odlučna i uporna, a ona je rešena da nađe način da pobegne bez obzira na sve - čim prestane da vidi sve duplo i podigne glavu bez potrebe za povraćanjem.

Džef uopšte nije zabrinut za nju. On i njegova ljubavnica se sjajno provode i on uopšte ni ne pomišlja na Emori. Čudno, ali njegova ljubavnica je ta koja postaje zabrinuta kad se Emori ne pojavi u dogovoreno vreme i savetuje mu da obavesti policiju. On čeka još jedan dan pre nego što ih kontaktira.

Policija je sumnjičava prema tome zašto je Džef čekao toliko dugo da ih obavesti o Emorinom nestanku. Muž je uvek glavni osumnjičeni kad žena nestane i sa dobrim razlogom. Džef je rekao da u početku nije bio zabrinut za Emori jer je rekla da bi mogla ostati tamo još jednu noć ako je trčanje izmori. Ali sad postaje jako zabrinut. Par puta odlazi nemiran u policiju žaleći se kako ništa ne preduzimaju da bi je brzo našli jer su na planinama počele jake snežne padavine i vladaju niske temperature na tom području.

Dok je policija traži, Emori se bolje upoznaje sa svojim otmičarem i shvata da joj govori istinu - on je neće povrediti iako neće da joj kaže svoje ime. On takođe neće da joj kaže zašto neće da je oslobodi, osim da će je pustiti čim putevi niz planinu budu prohodni i ona bude dovoljno dobro da ode. On joj možda ne govori celu istinu, ali ona mu veruje da govori istinu o svemu što se tiče nje.

Sledi nekoliko zapanjujućih obrta ali ne želim da otkrivam previše.
 Knjiga je prepuna neizvesnosti sa savršenim spojem hemije i romanse. Volela sam dijaloge i likove. Razvila sam jake stavove prema nekim likovima i navijala za njih iako sam par puta bila iznenađena smerom gde me je vodila priča. Jako sam uživala čitajući ovu knjigu.

3. 6. 2016.

Pepper Winters - Debt Inheritance (Indebted #1)




Nila Weaver živi život svojih snova. Odrastajući u privilegovanoj porodici, nikad nije morala želeti nešto. Njen talent kao modne dizajnerke je svugde poznat. Uspeh i priznanje je sve o čemu je Nila maštala. Ali slava zahteva neka odricanja. Vreme je veoma dragoceno za Nilu koja pored previše zaštitnički nastrojenih oca i brata, ne nalazi vreme za izlaske sa muškarcima.


Noć njene modne revije stavlja njenu karijeru u centar pažnje. Njena kolekcija postiže veliki uspeh. Nilina sreća je kratkog daha kad njen otac uvodi Jethra Hawk u njen život. Ono što Nila ne zna je da će se njen život drastično promeniti. Dugovi iz prošlosti dospevaju na naplatu.



Jethro je došao da traži njegovo nasledstvo. Ono mu daje pravo da prisvoji Nilu za tu otplatu. Već vekovima, porodica Hawk traži prvu žensku Weaver u svakoj generaciji. Sada - dug je došao na naplatu, a Nila ne zna u kakvoj situaciji se zapravo nalazi.


Kad Nilina radoznalost prevlada nad razumom, ona pristaje da ode sa Jethrom. Ona je i dalje nesvesna istorije između njihovih porodica i oblika duga koji će oni naplatiti od nje. Kad je Jethro odvede sa njim u njegovu porodičnu kuću, Nila počinje da shvata da je situacija sa Jethrom vodi na jedan dug i mračan put. Uskoro - zbog otkrivenih tajni Nila očajnički želi da pobegne od tog mesta. Dok se njihova porodična istorija sudara sa sadašnjošću, Jethro i Nila ne mogu da poreknu međusobnu privlačnost počinju da osećaju.

Istorija, romansa, tama, intrige čine zapanjujući početak ovog serijala od Pepper Wintres. Svako poglavlje nam daje još jedan deo slagalice koja nas vodi kroz ovu mračnu i zlosutnu romansu. Obrti u ovoj knjizi će vas ostaviti u velikoj želji za sledećim delom priče. Upijala sam svaku rečenicu i nisam mogla da prestanem da čitam do poslednje stranice. Postoji gomila pitanja na koje želim odgovore, tako da jedva čekam da vidim šta će biti dalje. 

“I own you. I have the piece of paper to prove it. It’s undeniable and unbreakable. You belong to me until you’ve paid off your debts.”

2. 6. 2016.

Pepper Winters - Twisted Together (Monsters in the Dark #3)

Svim srcem mogu da kažem da sam volela ovu knjigu. Volela sam da gledam kako se Q i Tes bore protiv svojih demona i neprijatelja, i izlaze iz njihovih borbi zajedno. To svakako ne znači da oni ne izlaze povređeni i sa modricama, ali su preživeli. Jedna od meni najboljih stvari u ovoj knjizi je to što su oboje konačno dobili priliku da se reše svojih čudovišta, ili da ih barem prihvate.

Q još jednom dokazuje da ne postoji ništa što on ne bi učinio za Tes. Ona i dalje ima ožiljke koji je sprečavaju da u potpunosti uživa u životu sa njim. Tes dobija šansu da opet postane jak borac, jača nego što je ikad bila.



Volela sam dvostruki POV, kao i u prethodnoj knjizi, jer sam osećala da sam konačno rešila misteriju zvanu Q Mercer, zato što on ovde pokazuje sve svoje strane. On je bio pun ljubavi i nežan, posesivan, ljut, neobuzdan, zahtevan, ali i sladak i zabavan. Imao je teško detinjstvo, a ja stvarno ne želim da mislim kroz šta je sve prošao u ovoj knjizi. Skoro da sam doživela nervni slom čitajući pojedine scene.

Ovo je svakako najduža knjiga "Monsters in the Dark" serijala, ali obiluje požudom, ljubavlju, isceljenjem i paklenim scenama. 
Prvi deo knjige ide malo sporije jer se Tes i Q još bore sa događajima iz prošlosti koje žele da prevaziđu kako bi se svim srcem prepustili zajedničkoj budućnosti. Drugi deo je mnogo intezivniji jer ih posledice njihovih postupaka konačno sustižu. Čitanje ovog dela knjige je bilo ko hodanje po iglama.

Obožavam kraj! Moje srce je igralo od sreće i zadovoljstva, a epilog je savršen završetak njihove jedinstvene priče.
Volim ovaj serijal i ako ga još niste pročitali, ja ga od srca preporučujem!

"You are the one for me, my monster in the dark. You are the perfect mate for me, wicked and unmarked. Together we cannot be denied, our deniable spark. Together we will find out perfect evolving never ending arc. And I swear to you when this life is over, I will wait for you to join me. I will travel with yu through galaxies and solar-systems to be yours once again. Because a love like this isn't replicable. You've ruined me. Devastated me. Destroyed me by choosing me as your wife." ~ Tess

"Je suis a toi. Je suis ton monstre dans le noir pour toujours ~ I'm yours. I'm your monster in the dark forever." ~ Q

Pepper Winters - Quintessentially Q (Monsters in the Dark #2)





Prošlo je već nekoliko dana otkad sam završila čitanje ove knjige, pojedine scene su mi i dalje ostale u mislima, unapred se izvinjavam zbog ovako kratke recenzije,ali valjda i sami znate kakav je osećaj kad vas neka knjiga toliko zapanji, iznenadi, oduševi da ne možete da nađete prave reči za bilo šta, a kamoli recenziju.

Dakle, "Quintessentially Q" se nastavlja gde je "Tears of Tess" završila. Priča o Q i Tess je teška od samog početka, jer oni nisu započeli vezu na uobičajen način. Oni su prošli kroz toliko toga u prvoj knjizi. Ili sam barem ja tako mislila.



U ovoj knjizi je sve mnogo intezivnije, mnogo mračnije, mnogo okrutnije. Većinu vremena sam ludela, na ivici razuma. Obožavala sam prvu knjigu, ali ovde se veza između Q i Tes produbljuje, kao i moja povezanost sa njima. Dok sam čitala nisam mogla a da ne upoređujem prvi deo sa ovim. Sad shvatam da je "Tears of Tess" bila samo blaga uventira, jer ova knjiga je prokleti vatromet.


Počelo je prilično obećavajuće i pozitivno. Sve je bilo savršeno. Q i Tes su bili na njihov način, srećni zajedno.
Zatim u jednom trenu je sve otišlo dođavola!

Prvo sam bila besna, zatim tužna, jako tužna, opet besna, besna, ljuta i na kraju sam pukla. Ništa. Nisam osećala ništa. Baš kao i Tes. Slomila sam se psihički,emotivno i fizički baš kao i ona. I mrzela sam je. Mrzela sam je što je se slomila, izgubila svoj duh, volju i vatru. I ja sam se osetila samom kao što je ona. Tes je prošla kroz pravi pakao u ovoj knjizi da je bilo moguće da se nikad neće oporaviti. Bojala sam se da je zauvek izgubljena.

Q. <3333 Način na koji Q bori za Tes je tako divan, srceparajuć. Nikad nisam čitala neku knjigu u kojoj se heroj bori za svoju dragu na ovakav način i sa toliko predanosti i ljubavi. Scena kad je on celog sebe izložio i trpeo veliku agoniju za nju, to je deo koji nikad neću zaboraviti. On bi dao celu svoju dušu za Tes. On se razlikuje od bilo kog junaka iz knjiga koje sam pročitala i on je sve što sam ikada želela od heroja. Ne znam ko je bio više slomljen na kraju - Q ili Tes. Oboje su dosta pretrpeli.

”You’re my esclave, my soul mate, each other we own, you’re mine forever, my bird flew home” - Q

I upozorenje za kraj, knjiga sadrži scene silovanja, zlostavljanja, mučenja i kidnapovanja. Ako ne možete da svarite takve scene, ova knjiga nije za vas, kao ni prvi deo.