8. 11. 2016.

Julia Quinn - Gospodin Bridgerton (Bridgertons #4)

U izdanju Mozaik knjiga.

Penelope Featherington u tajnosti obožava brata svoje najbolje prijateljice od… Zapravo, čini se da ga je oduvijek obožavala. Nakon što je pola svoga života izdaleka promatrala Colina Bridgertona, misli kako zna sve o njemu, sve dok ne naiđe na njegove najveće tajne – i tada shvati da ga uopće ne poznaje.

Colinu je dosadilo da ga svi smatraju tek praznoglavim šarmerom i muka mu je što je cijelo visoko društvo doslovno poludjelo za tračerskom kolumnisticom lady Whistledown. No kad se Colin vrati s jednog od svojih putovanja u inozemstvo, otkrit će kako ništa više u životu nije isto, a ponajmanje Penelope Featherington! Tek će tada Colin otkriti da i Penelope ima svoje tajne. Sada ovaj okorjeli neženja mora odlučiti je li mu Penelope najveća prijetnja ili jamstvo sretnog završetka?

Goodreads

Moj omiljen roman iz serije o obitelji Bridgerton. Priča o Colinu Bridgertonu i Penelope Featherington koji se poznaju već dvanaest godina. Penelope se zaljubila u Colina na prvi pogled.. a Colin se uopšte ne seća njihovog prvog susreta. Dok je Colin popularan, Penelope se već smatrala usedlicom, koja uvek stoji po strani. 

"Točno dva dana prije njezina šesnaestog rođendana – Penelope Featherington se zaljubila. Bilo je to, jednom riječju, uzbudljivo. Zemlja se zatresla. Njezino srce je poskočilo. Bio je to trenutak koji oduzima dah. Također, uvjerila se s određenim zadovoljstvom da se i muškarac o kojem je riječ – a bio je to Colin Bridgerton – osjećao baš jednako kao i ona. (...) i njemu se zemlja zatresla, srce mu je poskočilo, a Penelope je bez i najmanje sumnje znala da je i on ostao bez daha. Dobrih deset sekunda.
Pad s konja obično baš tako djeluje na čovjeka."

Zaista divna knjiga, duhovita i oštroumno napisana. Priča beleži sporo razvijanje ljubavi između njih. Prosto je očaravajuće kad Colin primeti Penelope kao ženu prvi put, a zatim se duboko zaljubi u nju.

"Uvijek je pamtila dane u tjednu.
Upoznala je Colina u ponedjeljak.
Poljubila ga je u petak. Dvanaest godina kasnije.
Penelope uzdahne. To je bilo baš jadno."

Autorka takođe otkriva ko je Lady Whistledown. Ta misterija ima ključnu ulogu u priči. Takođe se pojavljuju ostala braća i sestre Bridgerton koji takođe imaju važnu ulogu u celokupnom serijalu.

Ono što najviše volim kod ove knjige je to koliko je Colin romantičan i kako je bio realan put koji su njih dvoje zajedno prošli.


"Ja te volim", reče dubokim strastvenim glasom. "Volim te sa svime što jesam, sa svime što sam bio i sa svime što se nadam da ću biti."
"Coline..."
"Volim te sa svojom prošlošću i volim te za svoju budućnost." Nagne si i poljubi je, jednom, nježno, na usne. "Volim te za djecu koju ćemo imati i godine koje ćemo zajedno provesti. Volim te za svaki moj smiješak i još više za svaki tvoj smiješak."

Нема коментара:

Постави коментар