10. 11. 2016.

Julia Quinn - Siru Phillipu s ljubavlju (Bridgertons #5)

U izdanju Mozaik knjiga

Iz dopisivanja s Eloise Bridgerton, dalekom rođakinjom svoje pokojne supruge, sir Phillip saznaje da je gospođica Bridgerton usidjelica. Zaprosio ju je, zaključivši da je vjerojatno neugledna i skromna pa se već prilično očajnički želi udati.
Ali… nije bilo tako. Prekrasna žena na njegovim kućnim vratima sve je samo ne tiha, a kad uspije prestati pričati dovoljno dugo da zatvori usta, sve što on želi jest poljubiti je…
Eloise Bridgerton ne može se udati za čovjeka kojeg nikada nije upoznala! Ali ipak počne o tome razmišljati i propitivati se… Nije se ni snašla, a već je usred noći unajmila kočiju i krenula upoznati muškarca za kojeg se nada da bi joj mogao savršeno odgovarati.
Ali… nije bilo tako. Njezin savršeni suprug ne bi smio biti tako ćudljiv i nepristojan. A i zasigurno bi barem jednom spomenuo da ima dvoje vrlo male i prilično neotesane djece, kojima silno treba majka kao što i Phillipu treba žena.
Goodreads

Sir Phillip Crane je udovac sa dvoje male djece koji se bavi botanikom. Njegova supruga je preminula od komplikacija nakon pokušaja samoubistva. Posle njene smrti on dobija pismo saučešća od Eloise Bridgerton. Njih dvoje nastavljaju konverzaciju dok u jednom pismu sir Phillip ne predloži Eloise da se uda za njega, iako se nikad nisu sreli. 

Eloise prolazi kroz životnu krizu, jer ima dvadeset osam godina i još uvek nije udata, dok su njenih četvoro starijih braće i sestara u srećnom braku. Krišom odlazi upoznati sir Phillipa u njegovom domu i biva zapanjena njegovom porodičnom situacijom. Komplikacije nastaju zato što je Eloise dovela svoju reputaciju u pitanje bežeći kod sir Phillipa, a zatim postaje sve više nesigurna u to da li njih dvoje odgovaraju jedno drugome. 

 Svideo mi se početak knjige i kako se Eloise osećala u konfliktu. 
Bilo je zanimljivo gledati kako se likovi nose sa njihovim različitim očekivanjima. Veza između njih dvoje se sporo razvija. Phillip nosi ožiljke iz detinjstva ali i svog braka, pa mu bavljenje botanikom pomaže da nađe svoj mir. 
Obožavala sam opet čitati i o ostalim Bridgertonovima, a scena kad braća dolaze po Eloise je fantastična.

Omiljeni citat:

“Volim te”, reče, jedva uspjevši prozboriti te riječi. “Toliko te silno volim.”
Zagrli je i ona položi obraz na njegova prsa, a on nježno svoju bradu na njezinu glavu. 
“Danas”, reče tiho, “blizanci su mi rekli da im je to bio najbolji dan u životu. I shvatio sam da imaju pravo.”
Eloise samo kimne jer je ostala bez riječi.
“Ali onda”, nastavi on, “shvatio sam da nemaju pravo.” 
Ona ga zbunjeno pogleda.“Ja ne mogu izabrati smo jedan dan”, prizna joj. 
“To je svaki dan s tobom, Eloise. Svaki dan s tobom.” 
On joj dodirne bradu i prinese usne njezinima. “I svaki tjedan”, promrmlja, “svaki mjesec, svaki sat.”
Zatim ju je poljubio, nježno, ali sa svom ljubavlju u svojoj duši. 
“Svaki trenutak”, prošaptao je, “samo da sam s tobom.”



Нема коментара:

Постави коментар